Eggs

In mijn vorige blogpost sprak ik al over mijn pop-up ontbijt bar Eggs. Remember? Of moet je die nog lezen? 😉

Veel mensen vragen mij hoe het allemaal begon. Tja, goeie vraag zeg ik dan. Sommige dingen gaan soms zo snel dat je er niet bij stilstaat. Als ik teveel nadenk over bepaalde zaken, dan begin ik te piekeren en blokkeer ik. Gewoon springen en impulsief doen is af en toe een betere oplossing. Gelukkig heb ik een vriend die het denk-en rekenwerk doet. Al die keren dat ik ‘s avonds thuiskwam met een nieuw idee en direct van tafel werd gegooid. Teveel om op te noemen.
Op een dag zei ik dat ik een ontbijt bar wou beginnen, maar dan als pop-up in bijberoep. Daardoor kon ik mijn fulltime job behouden. En meestal maak je met een pop-up geen zware investeringen. Plots stond mijn vriend 200% achter mij! Dat was het startschot voor mij.

Al heel snel groeide het idee om rond eitjes te werken. Door het schrijven van mijn website besefte ik dat eitjes echte superfoods zijn. Eieren bevatten antioxidanten en mineralen. Ze zijn een bron van ijzer, zink en selenium. De eidooiers bevatten vitamine B2. En de o zo belangrijke vitamine voor vegetariërs: B12. Bovendien hebben ze iets wat weinig andere producten bevatten: vitamine D.
(Daar kwam weer even juffrouw Nele naar boven 😉 – lees anders ook eens deze blogpost)

IMG_6665 (2)

Wat ik persoonlijk jammer vind aan de meeste brunch plaatsen is dat je een mandje met brood krijgt en wat traditionele kaas en charcuterie. Dat kan je thuis toch ook eten, denk ik dan? En een ontbijt buffet vind ik ook maar niets.  Niet echt bevorderlijk voor de conversatie aan tafel. Want telkens weer loopt er iemand weg om eten te gaan halen.
Ik wou het anders:  originele en gezonde gerechtjes à la carte.

Al snel vond ik een leuke pop-up locatie een beetje buiten het centrum van Gent. Met zonnig terras! Ideaal om in het voorjaar te starten dus.

De menukaart opstellen was een hele karwei. Je moet rekening houden met het seizoen, je leveranciers en de foodcost. Gelukkig wist ik al snel met welke leveranciers ik wou werken. Beo markt was evident, aangezien ik er kind aan huis ben. En ook voor de champagne kende ik al iemand die mij kon voorzien van biodynamische champagne.

beo
BEO markt

De keuken van de pop-up was echter klein en beperkt in kookcapaciteit. Dus een heel ambitieuze kaart kon ik niet opstellen. Ik had al allerlei wilde plannen maar uiteindelijk bleef de kaart in mijn ogen redelijk ‘braaf’.

Aan de hand van een try-out voor familie en enkele vrienden kon ik voor de eerste keer kennismaken met ‘restaurantje spelen’.  We zagen dat er nog veel werk aan was.

Het leukste aan de pop-up was het leerproces. Iedere zondagavond overliepen we de dag en pasten we enkele zaken aan.  Voor mijzelf was het vooral heel boeiend om te leren hoe je moet delegeren. Dingen uit handen geven is nog steeds mijn grootste werkpunt.

De pop-up bleek een overweldigend succes te zijn. Heel veel reservaties moest ik weigeren wegens volzet. Het gaf mij zekerheid en het concept sloeg aan. De feedback was lovend en al veel te snel was de pop-up weer gedaan.

Al snel kwam de vraag: “en wat hierna?” Niet alleen van mijn kant maar vooral van bezoekers, vrienden en familie. Tijdens de pop-up had ik echter niet veel tijd om daarover na te denken. Maar… uiteraard komt er nog een pop-up! Dit was pas een proevertje! Naar mijn gevoel is dit verhaal nog niet af.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s