Zoeken naar de balans

Scrollen tot je maag begint te knorren en het water je in de mond loopt. Is dit ook zo herkenbaar?

Mijn Instagram account staat vol foto’s van gezonde smoothiebowls, salades in alle kleuren van de regenboog en innovatieve veganistische taarten.

Vandaag de dag overstelpt het internet ons met de meest creatieve gerechtjes, foto’s van restaurantbezoeken en artikels over nieuwe foodtrends.  Er is een heuse evolutie ontstaan naar “ je bent wat je eet”.  Je wilt laten zien waar je bij hoort.  En enkel alleen jij hebt de beslissing over wat je in je mond steekt.

Maar helaas is voeding ook aanleiding tot marketing.  En daar heb ik het moeilijk mee.  Hilarisch toch om te zien hoe er op sommige verpakkingen van frisdranken plots ‘glutenvrij’ staat.   De termen vegan, suikervrij, glutenvrij en lactosevrij  worden ten pas en ten onpas gebruikt.  En het brengt veel mensen in de war.

Eten is een moment van contact maken met jezelf.  Maar door de drukte, zijn we dat contact helemaal verloren. Mensen volgen de trends in plaats van te luisteren naar hun lichaam.

Ik heb altijd gezegd: het draait allemaal om balans. Extreem eentonige eetpatronen kunnen leiden tot een vitamine tekort. Daarom zijn mijn gerechtjes steeds een combinatie van tal van ingrediënten die de juiste portie koolhydraten, proteïnen en vetten bevatten. Nee, ik ben geen diëtiste. Ik heb gaandeweg geleerd terug naar mijn lichaam te luisteren. Ja hoor, ook ik heb dat heel lang niet gedaan en heb daar lang de gevolgen van gedragen. Maar nu voel ik mij super energiek door te experimenteren en te zoeken naar de juiste voeding die MIJN lichaam nodig heeft.

Daarom wil ik iedereen aanmoedigen om wat bewuster te eten.  Experimenteer met voeding.  En voel hoe je lichaam zich daarbij voelt.  Desnoods hou je een notitie boekje bij.  Geleidelijk aan zal je zien welke producten je goed doen en waarop je slecht reageert.  En doe dit enkel vanuit jouw buikgevoel.  Niet omdat de rest van de wereld zegt dat je zo moet eten!

Succes en ik hoor heel graag jullie reacties hierop.

xxx

white bean shakshuka

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s