Kinderdromen worden grote dromen

pasta grilled asparagus

Onlangs was ik het hoognodige steeds uitgestelde opruimwerk aan het doen en ik kwam een doos tegen met oude brieven. Heel wat verjaardagskaartjes vlogen na 15 jaar dan toch eens de vuilbak in. Mijn vriendenboekje uit de lagere school daarentegen doe ik nooit weg. Daar kan ik blijven in lezen. Blijkbaar was mijn lievelingseten toen worst met appelmoes! En wat ik later wou doen: “eens een echt avontuur beleven” t Was duidelijk dat ik toen nog geloofde in de Disney sprookjes…

Ik vond tussen al die papieren ook een envelop terug en ik herinnerde mij plots weer dat ik in de lagere school meedeed met een schrijfwedstrijd en die toen had gewonnen.  Bleek dat ik van de generatie was die 18 jaar werd in het jaar 2000. En dus moest iedereen een verhaal schrijven over wat hij later zou doen. Ik las mijn verhaaltje nog eens opnieuw en was lichtjes gegeneerd. Wat een fantasie! En mijn tekst was redelijk Hollands getint. (ik las toen ook wel massas boeken van Thea Beckman …)
Het verhaal ging als volgt:

Ik werkte in een opvangcentrum voor zieke dolfijnen en zeehondjes. Op een dag wou iemand alle zeehondjes kopen (vermoedelijk gewoon voor hun vacht) Samen met de zeehondjes en dolfijntjes vluchtte ik de zee in. Daarenboven maakten we de jagers zodanig bang dat er nooit meer op zeehondjes werd gejaagd.

Dit is natuurlijk de korte versie ervan. De details ga ik jullie besparen. Maar ik moet wel toegeven dat ik toen zeer optimistisch was indertijd! Of is naïef een beter woord?

Ondertussen –  18 jaar later –  is dierenmishandeling en milieuvervuiling een hot topic. Denk maar aan de vele veganisten die niets dierlijks meer willen eten of initiatieven zoals mei-plasticvrij (https://www.meiplasticvrij.be/)

Mijn bijdrage hieraan is:

  • Ik doe zoveel mogelijk met de fiets.
  • Ik ga naar de bio markt en koop zoveel mogelijk in bulk (ik breng mijn eigen stoffen zakjes en potjes mee) De gewone supermarkt blijft nog een moeilijke vind ik.
  • Ik eet zo weinig mogelijk vlees
  • Ik kuis enkel met natuur azijn
  • Om mij te ontschminken gebruik ik kokosolie

Goed zo, zou je denken. Maar misschien kan het nog beter? Ik geloof erin dat als iedereen zijn steentje bijdraagt dit een grote stap vooruit is. Heb jij nog tips voor mij? Stuur maar door. Een extra uitdaging zie ik wel zitten 😉

Groetjes, Nele

Bewaren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s