Hip Londen

Onlangs ging ik voor 3 dagen naar Londen. Het was al de 3e keer dat ik er was maar het blijft een zeer boeiende stad. Vooral voor foodies is dit een paradijs. Daarom mijn eetdagboek uit londen:

Grind :

Koffie keten met lekkere koffie maar ik denk dat wij net voor de foute locatie kozen. Het pand was nogal afgeleefd. Gelukkig was de koffie heerlijk en hadden ze havermelk.
Check zeker eens hun andere locaties en laat mij weten wat je ervan vond 😉 oja, kies ook zeker niet de granola smoothie bowl (zie foto hieronder). Waar is die smoothie? Dat was eigenlijk gewoon havermoutpap (en dus veel te zwaar)

Grind.jpeg

Beach Blanket Babylon :

Heel toevallig kwamen we bij het wandelen in Nothing Hill terecht in dit prachtige pand. Met open haard en al. Het ontbijt zag er heerlijk uit maar dat hadden we helaas net al achter de kiezen.

beach blanket babylon

26 Grains : 

Heerlijke en gezonde ontbijtjes in een ietsiepietsminnie plaatsje. In de zomer hebben ze een prachtig terras maar voor ons was het net nog te koud. Veel locals komen er ‘s morgens hun porridge bowl gewoon afhalen.
Van links naar rechts:

Nordic pear: kokosmelk havermout, kruiden, zaden, cacao crumble, griekse yoghurt, esdoornsiroop

Rabarber kardemom granola: amandelmelk havermout, rabarber, griekse yoghurt, kardemom granola

26grains.jpeg

Casita Andina :

Ceviche bar met heerlijke cocktails. Wij dronken er enkel een pisco sour maar volgende keer wil ik daar zeker eens gaan eten. De bordjes zagen er prachtig uit!

Andina.jpeg

Kricket :

Jammergenoeg hadden we niet zo’n grote honger want de kaart zag er veelbelovend uit. Je kan kiezen uit verschillende kleine gerechtjes om te delen. Zowel veggie, vlees als vis. En keuze uit naan of rijst. Ik koos voor de butternut pompoen in makhani saus met paneer, hazelnoot crumble en gepofte rijst. Het was een bom van smaken en geuren. En met een lekker stukje naan brood erbij kon mijn avond niet meer stuk! Top eten en super vriendelijke en vlotte bediening. Wees zeker op tijd want resereven kan niet en het zit heel snel vol. Je zit aan de bar en dat maakt het allemaal een beetje nonchalanter. Reken dus niet op een tafeltje voor 2 want de tafeltjes zijn enkel voor groepen.

Kricket Soho.jpeg

Ook bezocht maar geen eigen foto’s (wegens té grote honger)  😉

Hemsley & Hemsley @Selfridges :

Piepklein en dus even wachten voor een plaatsje. Maar zeker de moeite waard. De fishcakes zijn een echte aanrader!

Farmacy :

Er stond een grote rij aan de deur maar gelukkig was ik alleen en konden ze mij nog een plaatsje geven aan de bar. Ik begreep direct waarom deze plaats zo populair is. Het interieur is prachtig, hip volk en gezonde kleurrijke brodjes.
Volgende keer ga ik zeker terug (liefst met grote honger zodat ik alles eens kan proeven)
Ik koos deze keer voor de farmacy salade (salade, avocado, goji bessen, za’atar crackers en rode biet dressing)  Om er nog wat langer te kunnen blijven zitten (want ik vond de sfeer daar zo goed) koos ik nog een speciality coffee nl. een adaptogenic latté. Ik las namelijk op de website van Rens Kroes dat dit super gezond is! En het was nog lekker ook.

foto van Farmacy.
Foto: Farmacy facebook

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s